Regengoot voor aan een tuinhuis of blokhut

Een regengoot noodzakelijk?

Een regengoot zorgt voor de afvoer van regenwater aan bijvoorbeeld uw huis. Dit voorkomt een hoop schade en wateroverlast. Zeker met de steeds heftiger wordende buien. De zogenaamde rode vlekken op de buienradar zijn tegenwoordig geen zeldzaamheid meer. Ook aan kleinere gebouwen zoals uw tuinhuis of blokhut, is een goot aan te raden. Zeker bij deze - vaak houten - gebouwen, kunnen de gevolgen nog groter zijn. Bijvoorbeeld houtrot of verzakkingen, omdat een goede fundering vaak ontbreekt! Dus zorg ook hier, voor een strakke afvoer van het regenwater.

Steeds meer rode vlekken op de buienradar!

Regengoten zijn er in vele verschillende soorten en maten. Elk met een eigen kleur of vorm. De meest bekende materialen zijn toch wel PVC (kunststof) en zink. Beide materialen hebben voor- en nadelen. 

PVC (kunststof)

+ Gunstig in prijs
+ In veel kleuren
+ Zeer slagvast
+ Eenvoudige installatie
+ Lange levensduur

- PVC kan verkleuren

Een regengoot in PVC of zink

Zink

+ Fraaie luxe uitstaling
+ Tot 10 jaar garantie
+ Titaan zink: krasbestendig
+ Zeer lange levensduur

- Iets duurder dan PVC
- Solderen vaak nodig

 

Zink installeren, zonder solderen!

Tegenwoordig zijn er ook zinken regengoot systemen verkrijgbaar waarbij solderen niet meer nodig is! Ideaal dus voor de doe-het-zelver! Het zink systeem maakt handig gebruik van zogenaamde klik-onderdelen voorzien van rubbers. Zo klikt u eenvoudig een gootverbinder om de regengoten aan elkaar te koppelen. Ook het eindkapje drukt u eenvoudig op de regengoot. De rubbers zorgen voor een lekvrije verbinding.

Een zinken regengoot verbinder, voor installatie zonder te solderen!

Complete set

Welk materiaal u ook kiest, ga voor het gemak van een complete regengoot set. Hier zitten alle onderdelen die u nodig heeft voor de volledige installatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *