Regenwater opvangen in een regenton in een moestuin.

Dagelijks slepen met een jerrycan?

Regenwater is thuis eenvoudig op te vangen. U kunt eenvoudig een regenton aansluiten op de regenpijp van uw dak van uw huis. Echter is water opvangen vlak bij uw volkstuin een heel ander verhaal. Vaak liggen volkstuinen op afgelegen plaatsen en is er geen waterleiding in de buurt. Water voor de planten, dient u dus zelf mee te nemen. Iets wat makkelijker gezegd is, dan gedaan. Jerrycans vullen met water is natuurlijk een optie, maar nogal een karwei in de zomer, omdat juist dan de planten water hard nodig hebben. Dagelijks slepen met zware jerrycans, is echt geen doen.

Water vanuit thuis meenemen naar de volkstuin/ moestuin, is geen optie!

Een moestuin met diverse tuinhuizen

Vang het regenwater op met een dakgoot!

Een slimmere oplossing is om het regenwater op te vangen in een regenton! Door een kunststof dakgootje te bevestigen aan uw tuinhuis of klein (tuingereedschap) hok, vangt u al snel heel wat water op. Dit gratis regenwater kunt u het hele jaar door opslaan in een regenton. Zo heeft u altijd regenwater bij de hand om in de zomer uw planten altijd van vers water te voorzien.

Sla het regenwater op een in een regenton!

Vervolgens kunt u het regenwater makkelijk in een regenton laten lopen, zodat u altijd regenwater voor handen heeft. Dus ook in de zomer als het minder regent, heeft u een buffer in de buurt van uw moestuin. En zo'n regenton is er ik vele verschillende soorten en maten. Voor kleine balkon regentonnen van 100 liter tot reusachtige regentonnen van meer dan 500 liter. En zo zijn er praktische regentonnen maar ook zeer fraaie exemplaren, variërend van enkele tientjes tot vele honderden euro's!

Regenton Roto antraciet

Regenton vulautomaat

Nog meer gemak met een regenton vulautomaat!

Als u een regenton vulautomaat in de regenpijp installeert, vult de regenton zich van zelf met regenwater. Op het moment dat uw regenton vol is, dan loopt het regenwater weer terug via de regenpijp. Zo voorkomt u een waterballet als de regenton overloopt. Maar heeft u wel altijd een volle regenton met gratis regenwater ter beschikking in uw moestuin!

Alle onderdelen om het regenwater op te vangen in uw moestuin zijn verkrijgbaar in de online shop van Uw Dakgoot Specialist. Dakgoten, regentonnen en ook de regenton vulautomaten. 

Een dakgoot in een moestuin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *